Title Image

Daniel Carlsson – Countertenor (Alt)

Daniel Carlsson – Countertenor (Alt)

Daniel Carlsson. Foto.Daniel Carlsson är född 1980 i Ängelholm och tog sin examen från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2009. Han arbetar regelbundet på operascener i Sverige och Europa. Dessutom är Daniel en eftertraktad konsertsångare. 

Värt att nämna är att Daniel var evangelist i Sven David Sandströms uruppförande utav hans St John Passion i Berlin Konzerthaus. Daniel arbetar regelbundet med Concerto Copenhagen och Lars Ulrik Mortensen och har som solist bl.a. inspelat Händels Brockespassion tillsammans. 2016 medverkade Daniel i en en utav huvudrollerna i Purcells The Fairy Queen på Det Kongelige Teater under Lars Ulriks ledning. 

Daniel sjöng dessutom counterpartiet i uruppförandet utav en nyskriven symfonia utav den svenske kompositören Daniel Börtz på Stockholms Konserthus våren 2019. Verket ska uppföras igen i Norrköpings konserthus 5 okt detta år och på Malmö Live hösten 2024.

Dessutom kunde man se Daniel i rollen som Sonen på Malmö Opera i den nyskrivna operan Silent Zone utav den danska kompositören Louise Alenius här i våras. 

http://www.nordicartistsmanagement.com/artists