Title Image

Dalby Kammarkör just nu

Dalby Kammarkör just nu

Pandemin och kören

När pandemin drabbade Sverige våren 2020 tvingades landets alla körer att sluta träffas fysiskt. Många körer valde att helt pausa verksamheten i väntan på att pandemin skulle upphöra, men Dalby Kammarkör valde en annan väg. På distans arbetade koristerna individuellt med olika uppsjungningsövningar och ett stort antal sånglektioner. Dessutom fanns inspelningar av de olika stämmorna i de verk som kören hoppades kunna framträda med under hösten 2021 utlagda. Kören träffades via videokonferenstjänsten Zoom varje vecka från mars 2020 till och med augusti 2021.


Bibers Requiem

I september 2021 kunde kören äntligen börja sjunga tillsamman igen. Bara en vecka efter att kören träffats för första gången på ett och ett halvt år gjorde vi en inspelning av Heinrich Ignaz Franz  Bibers Requiem med sångsolister och orkester. En fantastisk upplevelse att få musicera tillsammans igen. Inspelningen – både ljud och bild – kommer snart att vara färdigredigerad och då läggs en länk till den ut bland annat här på körens hemsida.


Bachs mässa

Just nu repeterar Dalby Kammarkör Bachs berömda h-mollmässa för fullt. Det är en härlig utmaning för kören. Verket är både mycket omfattande och innehåller en hel del tekniskt avancerade satser. Helt underbar musik som också kommer att framföras tillsammans med sångsolister och en orkester.

Söndagen den 14 november klockan 18.00 ska vi framföra Bachs h-mollmässa inför publik i Dalby kyrka.


Framtiden

Dalby Kammarkör har alltid arbetat med musik från helt olika tidsåldrar. Kören vänder sig gärna till nu verksamma tonsättare i Skåne och beställer nyskriven musik. I vinter räknar vi med att sjunga  musik som är specialkomponerad för kören både av Staffan Storm och av Henrik Dahlgren.  Längre fram planerar kören också att skapa en konsert med musik där texterna är skrivna av nobelpristagare i litteratur.